Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2021 16:11 - С какво са популярни електронните спортове в Bwin?
Автор: bettingonline Категория: Забавление   
Прочетен: 810 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 02.09.2021 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Да работиш докато си правиш кефа. Това твърдение може да се отнася за неособено голям брой професии. Една от най-новите такива, които в последно време набират страхотна популярност, е геймърството.

 

Ако преди години да играеш на електронни видео игри бе само едно разпускащо удоволствие, днес то е истинска индустрия. С напредването на технологиите и изработването на абсолютно реалистични графики, геймингът се превърна в спортна дисциплина с многомилионна публика по цял свят. На много места по земното кълбо се организират големи турнири в огромни зали и стадиони, а наградните фондове понякога са десетки милиони. И как да е иначе - благодарение на различни видео платформи, геймърите могат да покажат уменията си на всекиго на планетата, който разполага с устройство и интернет. Според прогнозите, до 2023 г. зрителският интерес към геймърските турнири се очаква да достигне милиардна публика. Международният олимпийски комитет дори вече сериозно обмисля възможността да ги вкара в програмата на Игрите.

 

Именно поради тази причина, електронните спортове навлязоха сериозно и в света на букмейкърите. Австрийската компания Bwin, например, предлага много сериозен брой събития, за които можете да разберете повече на  www.efirbet.com/bwin/

 

Посещавайки сайта на букмейкъра, ще намерите секцията "е-спортове" в горната част, стояща наравно с разделите "спорт", "на живо", "казино" и "покер".

Компанията предлага някои от най-популярните игри, сред които League of legends, Counter Strike: Global Offensive, Dota 2, Overwatch, Starcraft, FIFA, NBA и други. В тях участват реални играчи, а във видеосекцията могат да се наблюдават съревнованията им на живо.

 

Играчите и отборите са реални, в интернет може да се проследи представянето им досега, все едно са големи футболни тимове. Турнирите, в които те играят, могат да продължат с дни, имат бюджети, спонсори и всичко останало като състезателите в големите реални спортове. Може да се играе от няколко дни до няколко месеца, като броят на отборите или играчите варира от четири до над 30.

 

За всяко събитие има различен брой опции, на които може да се залага. В League of legends (LOL), например, можете за избирате между опции като "унищожи първият инхибитор", "убие първи барон", "Равни убийства без залог", "унищожи първо кула", "победител", "Общо карти/игри" и други.

 

Една от най-предпочитаните игри пък е спортната FIFA. Тук можете да залагате на част от пазарите, които се предлагат и на реалните футболни двубои - победител, под/над голове, победител в първо полувреме, развитие първо полувреме/краен резултат, двоен шанс.

Подобни са нещата и при избор на баскетболен мач - краен победител, брой точки, хендикап, спечелил определена част, точки в дадена четвъртина и т.н.

 

Турнирите се увеличават все повече и има както силни международни надпревари, така и регионални такива.

 

Началото им тръгва от Азия, където най-бързо се развиха държави като Китай и Южна Корея. България също има силни състезатели в различните игри. Такива са, например, Krasimir "Krasi" Ivanov във FIFA, Иван Иванов-MinD_ContRoL и Николай “Nikobaby” Николов в Dota 2, както и отборът ни в Counter-Strike: Global Offensive - Windigo Gaming, който дори спечели световното първенство през 2019 г. И към днешна дата българи се представят силно на световната гейминг сцена и все повече ще се говори за тях. За съжаление, родните компании все още рядко спонсорират тази индустрия, но този момент неизбежно ще дойде.

 

Едно е сигурно - все по-големият интерес към електронните спортове, ще увеличи и броят игри, който сайтове като Bwin ще предлагат на своите абонати за вбъдеще. Много специалисти предвиждат, че съвсем скоро дори спортните канали ще започнат излъчване на надпревари от най-високо ниво между геймъри.




Гласувай:
1



1. barin - Мисля, че реалното спортуване е за ...
03.09.2021 20:49
Мисля, че реалното спортуване е за предпочитане. Поне така мисля аз.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bettingonline
Категория: Забавление
Прочетен: 14460
Постинги: 6
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930